חרדה ממים נקראת גם אקוופוביה, היא קיימת גם בקרב ילדים וגם בקרב מבוגרים ובאה לידי ביטוי בהימנעות מכניסה לים, לבריכה ולמעשה הימנעות ממים באופן כללי ורק המחשבה על כניסה למים מעוררת תגובה קשה. חרדה ממים עלולה לפגועה באדם הסובל ממנה שכן היא גורמת לו להימנע מפעילויות כיפיות ומהנות כמו ים, בריכה, מסלולי מים ועוד.
מהם הגורמים לאקוופוביה?
מעבר למצב בו התקיים אירוע טראומתי אשר יכול להסביר מדוע אדם פתח חרדה ממים יש מצבים בהם תינוק חווה טראומות מסוימות בגילאים צעירים אשר באות לידי ביטוי בשלבים בוגרים יותר בחייו, לא תמיד אפשר לדעת מה היה בדיוק, מה גרם לזה אך החשש והחרדה ממים הם גדולים מאוד.
מהם תסמיני חרדה ממים?
כיצד מטפלים בחרדה ממים?
קיימות שיטות וגישות שונות לטיפול בנושא של חרדה ממים, פסיכותרפיה קוגניטיבית-התנהגותית הנקראת גם CBT למשל או גישה המדברת על חשיפה מדורגת לגורם המעורר את החרדה, זה יכול להיות על ידי שיעורי שחיה או דרך טיפול במים. חשוב לדעת שכל אחת מדרכי הטיפול היא תהליך שצריך להיות מותאם למצב האינדיבידואלי של כל אחד ואי אפשר להאיץ באנשים.
תהליך טיפול הידרותרפיה זה תהליך של להתיידד מחדש עם המים, לפתח מחדש את האמון של האדם בעצמו וביכולת ההתמודדות שלו ולשחרר את החרדה תוך כדי צבירת בטחון עצמי. השלבים כוללים חשיפה מדורגת למים למשל רק הכנסה של כפות הרגליים למים לצורך תהליך של התרגלות מחדש של הגוף למגע המים, זה יכול להמשיך עם מגע של מעט מים בפנים ולאחר מכן כניסה איטית של הגוף לעומקים שונים עד שמגיעים למצב של הכנסת הראש למים תוך כדי הוצאת אויר.
טכניקות טיפול שונות של הידרותרפיה